Idag slog Kung Bore till med full kraft – och frosten håller banan i ett järngrepp… Sista speldag för säsongen är Söndag den 22 Oktober.

OBS! Restaurangen är stängd under helgen men har öppet för lunch Måndag – Fredag kl 11.00 – 14.00. Restaurangen stänger Fredag den 27 Oktober. 

Ullna Indoor Golf öppnar för säsongen Lördag den 11 November. Lunch kommer att serveras i golfhallen från och med Måndag den 13 November kl 11.00 – 15.00. 

Lyckligtvis har vi redan hunnit en bra bit i våra vinterförberedelser som är så viktiga för banan. Kvalitén på banan har varit bra men vår ambition är att det ska bli ÄNNU BÄTTRE och en stor del kan tillskrivas de stora arbeten som utförs före vintern.

För att behålla och förbättra kvalitén på greener och fariways har banpersonalen ägnat mycket tid till att skära bort vitgröe och andra för Mälardalen ”naturliga” grässorter, så att våra krypvensytor ska hållas rena. Dessutom djupluftar vi samtliga spelytor (inklusive greener), dressar, skär, sprutar, etc. Djupluftningen sticker 20 cm djupa hål (istället för normalt 12 cm) som sedan fylls med sand. Detta ger oss större möjligheter att undvika de rödaktiga fläckarna (rotdödare) som vi haft problem med på vissa fairways under säsongen.

Inom kort blåser vi och tömmer bevattningssystemet, och vi fortsätter även den tröstlösa och mycket tidsödande uppgiften med att samla/dammsuga upp alla löven på banan.. Om löven ligger kvar på våra gräsytor när snön kommer bildas ofrånkomligen svamp/mögel vilket ger stora skador till våren.