BANANS STATUS!

Nu har vi haft en längre period med varmare väder – och då har vi passat på att starta upp vårens alla projekt lite tidigare! Byggnationen av gångvägar på hål 9, 12, 13, 14 & halfway houseområdet,  har vi kört igång med i början av veckan – och det skall byggas cirka 500 löpmeter väg.

I övrigt så gallrar vi träd på banan! Till exempel i stora dungen till vänster på hål 10. Den är extremt tät och träden kommer efter gallringen att få mer sol & luft och kommer således att må betydligt bättre!

Banan ser riktigt bra ut! Jag nämnde i förra brevet att vi sprutat fairways och greener några gånger i höstas/vintras – och det var ett bra beslut! Vi har i dagsläget få skador efter vintern och vi hoppas att det inte kommer några bakslag närmaste veckorna.

Jag får många frågor om när vi öppnar banan – och kan inte ge något exakt svar i dagsläget. Vårt mål är dock att öppna någon gång efter påsk beroende på hur vädret utvecklar sig. Eftersom vi har krypvensgräs både på fairways och greener är det noga med att gräset har börjat växa ordentligt och har en bra läkningsförmåga eftersom vi inte vill ha in andra grässorter som t ex vitgröe i skador som uppstår av torvor och nedslagsmärken.

Notera i eran kalender att vi har planerat att köra en städdag söndagen den 13 april! Mer info kommer.

Med vänlig hälsning,
Marcus Olsson