Säsongens första golfaktivitet för damerna började med en härlig golfhelg på Vidbynäs Golf Club i Nykvarn. Det blev en lyckad start för 18 st. Ullna damer som deltog i den fjärde upplagan av golfinternatet. Efter incheckningen hälsade Rowina alla deltagare välkommen och presenterade dagens program.

South Course är en öppen parkbana och var den första av de två banorna där spelformen “Poängbogey Plus” utövades. Förutom den vanliga poängbogeyn var det också två deltävlingar. Den som hade flest en-puttar och den som samlade flest birdies fick ett pris.

Vinnare första dagen med 34 poäng blev Kerstin Wolf som också bidrog med en birdie. Den som puttade bäst blev Anna Klingberg som samlade 6 st. en-puttar och också tog andra plats med 33 poäng. Näst bästa puttare blev Yvonne Westman som kammade hem 5 st en-puttar.  Bra gjort!

En fördrink  följd av en välsmakande 3-rätters middag avnjöts i den nästan försommarlika kvällen. Prisutdelningen ägde rum i stark konkurrens med Eurovision-finalen.  Kort därefter informerade Rowina om söndagens spelschema – slaggolf med längsta drive och närmast koppen. Kerstin T. nämnde om damernas kommande aktiviteter. Härnäst planeras utbytesspel på Wermdö.

Pingstsöndagen började med en härlig somrig morgon och de flesta av oss var uppe tidigt och intog frukost ute på terrassen. Sedan checkade vi ut från hotellet inför dagens spel.

Axa eller North course, en bana av skogskaraktär var en utmaning för damerna inte minst på grund av de långa och slingriga vägarna mellan hålen.  Den första bollen gick ut kl. 08.50 i strålande solsken och den sista kl. 09.30. När alla spelare  hade kommit in och resultaten var klara, presenterade Rowina och Kerstin vinnarna. Från ett fint prisbord kunde vinnare  med 66 slag, Renée Mauritzon välja sitt pris. Den som slog längsta driven och var närmast koppen blev en och samma vinnare och var en annan Mauritzon, Eva.  Vilken bedrift! Den bästa med söndagens tävling var att ingen åkte hem tomhänt utan alla fick ett pris för sin prestation.  Grattis till alla!

Damgruppen tackade Ullnashopen för förmånliga priser för golfhelgens prisbord.

En enkät skickades till samtliga deltagare för att bedömma Vidbynäs anläggning och arrangemanget och uppmanades att lämna  förslag inför nästa års golfhelg.

Rowina E. Hallström

Damgruppen