Hej alla,

Härligt att vi är på gång på riktigt med onsdagsgolfen! Banan är fantastisk och scorerna riktigt bra!

Vi har fått in lite synpunkter på att det inte längre är någon samling innan onsdagsgolfen med en gemensam lottning.  Förklaringen är enkel och i två delar, först och främst handlar det om att vi tidigare har haft svårt att göra lottningen eftersom ett stort antal spelare vill ha tidig start och det har inte fungerat bra. Tanken att vi nu har anmälan två dagar innan och startlista dagen innan så att man kan förbereda sig på sin starttid. Det andra skälet är att vi inte vill blocka två starttimmar – för om vi inte fyller dem påverkar det tillgängligheten för både medlemmar och gäster som blir svåra att utnyttja om de släpps med bara en timmes varsel.

Jag vill också vara tydlig med att det finns medlemmar som tycker att det är bra med nuvarande förfarande med startlista dagen innan eftersom man då kan planera sin tid framförallt under arbetsveckor.

Vi kommer att skicka ut en enkät i månadsskiftet Augusti/September för att få mer information om hur alla vill att det ska vara framöver men innan dess gör vi inga förändringar. Vi vill dock vara tydliga med att även om det inte är en officiell samling så finns det såklart inget hinder att de som vill träffas vid 12-tiden gör det och vi kan säkert ordna så att priser finns att hämta i receptionen och prisutdelning kan hållas. Jörgen har även pratat med Janne Ohlin som kan tänka sig att ta tag i ”Veckans Regelfråga” under hösten så att kunskaperna inte faller i glömska.

Synpunkter och förslag mottages tacksamt på mail till hookis@hotmail.com

Beträffande reglerna som omfattar Omega Onsdagsgolf så gäller följande:

  • De tio bästa herrarna och de sex bästa damerna (de sex bästa resultaten räknas) går vidare till A-Final den 25 sept som sponsras av Omega. 
  • Alla som spelat minst en onsdagsgolf men inte kvalificerat sig till A-Final – får spela B-Final 25 sept som sponsras av Callaway.
  • Onsdagsgolfen är en lottad tävling med starttider kl 1230-1420, samt kl 1600-1610. Det går inte att kombinera Onsdagsgolfen med match i Ullna Cupen/KM Match pga de olika reglerna för slagspel respektive matchspel.
  • Spel sker från gul respektive röd tee. HCP Grupp 1 kan välja att spela vit/blå tee.
  • Pris till bästa herre & bästa dam varje vecka.
  • Startavgiften är 40 kr och går till UGC’s verksamhet (juniorträning, läger, medlemsaktiviteter, etc).
  • Golfbil är endast tillåtet med läkarntyg godkänt av UGC:s Styrelse & Tävlingskommittén.

Hälsningar

TK,  Håkan Wedin