GOLFSKOLAN_maddeHej alla medlemmar!

Nu är jag inne på min andra arbetsvecka som VD/Klubbchef på Ullna GC. Och det känns fantastiskt kul att få vara igång med planer och förarbete inför säsongen 2014!

Jag tänkte helt kort presentera mig själv och lite av de nyheter vi står inför, när säsongen nu närmar sig med stormsteg. Den vanligaste frågan just nu är givetvis när banan öppnar. Jag förstår att många längtar efter att få komma ut och spela. Så här säger Course Manager Marcus Olsson om detta:

”Jag får många frågor om när vi öppnar banan och kan inte säga något exakt svar nu. Men eftersom vi har sått banan med krypven så är det mycket noggrant med att gräset har börjat växa och har en någorlunda läkningsförmåga då vi inte vill ha in andra grässorter som t. ex. vitgröe i skador som uppstår av torvor och nedslagsmärken”.

Jag, Johan Hagenfeldt, kommer från en golfspelande familj i Örebro och har spelat golf under 50 av mina 56 levnadsår. Idag har jag 1,5 i hcp och spelar cirka 25-30 rundor per år – de flesta utomlands under vinterhalvåret. Jag bor i Djursholm och min familj består av två vuxna söner (Nicklas och Charlie) och två hundar (Hugo och Boss).

Jag har även jobbat med golf under större delen av mitt vuxna liv, bland annat som VD för Birdie Golf Tours, Västindienspecialisten, och de senaste sju åren som VD/Klubbchef för Bro Hof Slott. Ullna GC har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har varit medlem i två omgångar under 80- och 90-talet. Jag har alltid trivts på Ullna och med vår nya bana är det ingen överdrift att säga att vi nu har en av landets absolut bästa banor – men vi kan bli ännu bättre!

Arbetet inför säsongsstarten är sedan länge i full gång. Efter en mild vinter är förutsättningarna riktigt bra för vår fina anläggning och för säsongen 2014. Nu ska vi koncentrera oss på att fräscha upp, justera, och uppgradera mycket runt omkring banan. Infarten till parkeringen kommer att fräschas upp, precis som både shopen och restaurangen.

Arbetet med vägarna inne på banan har precis kommit igång och vid halfway house bygger vi, efter samråd med klubbhusgruppen, ett nytt större trädäck med räcke. Uppe till vänster på övningsområdet blir det en större ”uppvärmningsbur” med plats för fem spelare, Ullna Warm Up, i form av en prydlig nätbur utan tak. Det här är bara en liten del av vad som händer på Ullna i vår. Givetvis gör vi mycket mer för att skapa en fräsch, modern och trivsam anläggning för våra medlemmar, A-unitägare, sponsorer och gäster.

Vi presenterar också några nyheter när det gäller bokningen – allt för att göra det bättre och enklare för våra medlemmar. Den största nyheten är att medlemmar i år kan boka starttid upp till 14 dagar före spel. Alla nya bokningsregler m.m. uppdateras på hemsidan inom kort!

Jag kommer att återkomma med mer information i framtida nyhetsbrev. Har ni frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till mig på min mobil 070-266 89 43 eller johan.hagenfeldt@ullnagolf.se

Hälsningar
Johan