Hej!

Hoppas ni haft en trevlig Påsk!
Inte roligt att vakna upp till ett snötäcke på banan denna Tisdag 18 April. Påskhelgen har varit kall med snö i luften, det gör ju att vi får förseningar med gödsling och klippning av gräset.

På städdagen lovade vi att öppna övningsområdet i samband med öppning av Restaurangen men nu får vi skjuta på det. Vi upplever en väldigt kall April med temperaturer långt under det normala, förra året klippte vi greener redan den 7:e April…  Men vi har trots kylan, hunnit med hålpipning av fairway och greener som vi inte hann med i höstas på grund av tidigt snöfall. 

I övrigt har planteringar av häckar vid klubbhus och på banan gått bra, det kommer att lyfta området kring 1:a tee en hel del, samt häcken vid verkstaden och Rhododendron vid 18:e tee kommer att bli riktigt fina. En påminnelse till alla är att häckarna skall respekteras och man genar ej genom häcken för att det är den närmaste vägen.

Banan ser bra ut men nu behöver vi ordentligt med värme. Vi behöver få upp jordtemperaturen till ca 8 – 9 grader för att få nån aktivitet i gräset. Väderprognosen ser väldigt mycket bättre ut från och med Onsdag.

Nackdelen på våren med sanduppbyggd mark är att den innehåller mycket luft som gör att marken kyls ner snabbt på natten om det är kallt. Tillväxten som startar under dagen stannar av på natten, för stora svängningar i temperaturen gör att grästillväxten går extremt långsamt.

Öppning av banan sker så fort vi anser att gräset fått växa och att vi klippt ett par gånger. Vädret är inte så mycket vi kan göra åt och har vi inte naturen med oss på vårkanten så tar det lite längre tid. Vi återkommer inom kort när vi kan öppna övningsområdet och senare även banan.

Men förhoppningsvis så ses vi snart… Restaurangen öppnar idag den 18 April!