Ullna Golf & Country Club bildades 1981!
Den 27 Augusti 1981 firade Sven Tumba sin 50-årsdag. Han passade på att tillsammans med Prins Bertil, inviga Ullna GC samma dag. Sven Tumba skulle ha fyllt 90 år i år.

Vi fyller därmed 40 år Fredag den 27 Augusti vilket vi kommer att uppmärksamma under hela säsongen med bland annat en tillfällig logotyp som ni kommer att se på flaggor, golfbilar, hemsida mm..

 

Genom åren har vi gästats av allt från golfstjärnor till artister och kungligheter och en amerikansk president…
Sven Tumba är unik i svensk idrottshistoria. Han var en av landets mest kända ishockeyspelare på 50- och 60-talet. Han blev en idrottsikon efter att ha representerat Sverige i såväl fotboll och golf som ishockey. När Tumba väl “pensionerat” sig från ishockey och fotboll, blev han även en hängiven golfspelare, professionell vattenskidåkare och golfbanearkitekt. Han titulerades “Golfambassadör” efter att ha blivit den som introducerade golf till det forna Sovjetunionen genom att bygga den första golfbanan strax utanför Moskva. 1981 blev Sven Tumbas dröm om att bygga en fantastisk golfbana norr om Stockholm verklighet. HKH Prins Bertil invigde officiellt Ullna Golf Club den 27 augusti 1981. Ullna blev snart en av de ledande golfklubbarna i Norden.