Hej alla medlemmar!

Som ni kanske sett i Ullna News så kommer jag tillsammans med Ludwig Ohlsson att ta hand om träningsverksamheten på Ullna GC & Ullna Indoor Golf från och med i höst. Henrik Lundqvist heter jag – men kallas för ”Hempa” – och jag ser verkligen fram emot att få lära känna er medlemmar på Ullna närmare!

Mitt första möte med Ullna var 1983 när jag gick caddie åt min barndomsidol och idag bäste vän Christian ”Kricken” Härdin. Han var landslagsspelare och kvalade in till SEO (Scandinavian Enterprise Open) som spelades på Ullna. Vi kom upp på rangen där Craig Stadler, Johnny Miller, Sandy Lyle samt Seve Ballesteros stod och tränade. Det var en helt ny värld som öppnades i mina ögon och jag blev helt begeistrad över att få höra ljudet när de träffade bollen och vilken aura dessa spelare hade. Ullna GC blev sen den stunden en magisk plats som jag alltid förknippat med världsgolf och den allra bästa och finaste av golfbanor!

För en liten kille från Gävle att få komma och uppleva Ullna i sin finaste skrud har verkligen satt sina spår och är en stor anledning till att jag senare valde att bli golfinstruktör. Att jag nu 33 år senare får chansen att bli Pro på samma bana där jag har ett av mina starkaste golfminnen ifrån är helt galet och jag nyper mig i armen varje gång jag är på klubben! En av mina största drömmar har slagit in och jag tar tillfället i akt och tackar Johan Hagenfeldt och Styrelsen som gett mig denna möjlighet. TACK!

Jag är 50 år fyllda, kommer från Gävle GK, har spelat som aktiv på flera olika tourer som Svenska Touren (SGT), Asientouren, Challengetouren, samt South American Tour. Min kanske främsta framgång som spelare är att jag tog mig hela vägen till Europatourens slutkval, men jag fixade tyvärr inte tourkortet…

Som instruktör har jag varit Förbundskapten för Belgiens Landslag i 12 år, samt verkat som Head Coach för flera landslag i Europa. Under en stor del av min karriär har jag utbildat instruktörer inom PGA Europe samt PGA South America, och jag är som (kanske) enda svensk utbildad inom British PGA där jag är PGA Class A Tutor.

Min bästa adept så här långt är belgaren Nicolas Colsaerts som jag tränat/coachat från han var 8 år gammal till att han kom ut på Europatouren. En härlig och mycket duktig golfspelare!

Ett av mina projekt som ligger mig varmast om hjärtat är det välgörenhetsprojekt jag driver i Elfenbenskusten för att få ge barnen en chans att spela golf och således få en bra start i livet. Projektet fortsätter (minst) till år 2020. För den insatsen fick jag Tumba Stipendiet i år vilken är litet utav en ödes sak då Sven Tumba grundade Ullna där jag nu fått chansen att verka!

Nu ser jag fram väldigt mycket fram emot att få vara verksam på Ullna GC samt Ullna Indoor där jag tillsammans med Ludwig Ohlsson och övrig personal ska bilda ett fantastiskt team!

Varmt välkomna för en lektion eller bara för en pratstund, det blir kul att få träffa er medlemmar och om möjligt få hjälpa Er med golfen.

Vi ses!
Henrik ”Hempa” Lundqvist

HENRIK LUNDKVIST GOLF COACHING – www.hlgc.se

Varmt välkommen till Ullna Hempa!

Hälsningar
Johan Hagenfeldt