Vi öppnade för säsongen den 30 April och banan var redan då i gott skick. Veckan efter Midsommar spelades SM Match för herrar och damer och spelarna lovordade banan och arrangemanget var mycket lyckat! Trots mycket nederbörd och låga temperaturer i Juli månad lockade sommarerbjudandet till sig många nationella och internationella gäster.

Vi ägnade vintern och våren till ett antal investeringar på Ullna Indoor, bana, restaurang, terrass, half way house, konferensrum och klubbhus – allt för att höja vår standard och kvalitet. Dessa väl investerade pengar har resulterat i ökade intäkter. Våra högt ställda förväntningar gällande intäkter på såväl greenfee, shop, restaurang och företagsgolf kommer i år att uppnås i sin helhet. Ekonomin ser god ut och vi ser fram emot ännu en framgångsrik vintersäsong på Ullna Indoor. Under sommaren har vi renoverat golfhallen och höjt kvaliteten både invändigt och utvändigt. Förutom nödvändig fastighetsrenovering såsom byte av gångmattor, målning, tak- och väggreparationer, nya fönster etc har vi även uppgraderat det populära Protracer-systemet. Vi har även bytt ut alla gamla bollar till nya Callaway Practice och byggt marknadens modernaste golfstudio som erbjuder bland annat TrackMan 4 tester.

Vi har under hösten varit medvetna om att tillgängligheten under 3-4 höstveckor varit begränsad. Detta på grund av att A-unit och extern företagsgolf olyckligtvis komprimerats till några få veckor. Inför säsongen 2016 kommer vi att förutbestämma möjliga dagar för företagsgolf, en jämnare fördelning över säsongen vilket i sin tur ger bättre tillgänglighet för klubbens medlemmar. Vi planerar dessutom att begränsa antalet företagsevents eftersom det är betydligt lättare att styra greenfeegäster än företagsgrupper till tider som passar en medlemsklubb som Ullna bättre.

Vi är i det stora hela mycket nöjda med banans kvalitet, och jag vill ge en stor eloge till Marcus Olsson och hans personal som sett till att banan hållit en jämn och hög standard under hela säsongen. Höst- och vinterarbetena på banan börjar nu i Oktober och vi ber om överseende med att vår banpersonal genomför nödvändiga arbeten såsom hålpipning, sanddressing, sprutning med medel mot sjukdomar på våra gräsytor, etc. Dessa arbeten är helt avgörande för banans kvalitet i vår. Vi får inte glömma bort att vår bana endast är 2 år och vår ambition är att göra banan bättre och bättre för varje år. Vår strävan är att få den torr, hård och snabb, precis enligt Jack Nicklaus tankar.

Vi hoppas även att den senaste tidens strul med tidsbokningssystemet GIT snart är över. SGF bestämde sig för att göra en stor uppdatering av GIT i mitten av förra veckan, och tyvärr har detta medfört stora problem på samtliga golfklubbar i Sverige inklusive webbokningen Min Golf. Det har varit i princip omöjligt både att att boka tider och administrera tävlingar sedan i onsdags, och vi hoppas på att systemet stabiliserar sig snart. Skärpning SGF!

Team Ullna
Ullnas duktiga unga golfare som satsar på en golfkarriär hälsar till er alla och tackar för all uppmuntran och support under säsongen! De tycker alltid att det är lika kul att komma till klubben och få härligt positiva kommentarer efter varje tävlingstillfälle. Medlemmar i Team Ullna är Stephannie Henning, Matilde Stenqvist, Alice Götbring, Ella Götbring, Anna Magnusson, Wictor Sköld, Martin Westerlund, Hampus Björkman, Henrik Mårtensson och Emil Mårtensson. Ledare för gruppen är Anders Mårtensson och Johan Götbring.
Go Team Ullna!

Vi planerar att stänga banan den Söndagen den 18 Oktober kl 16:00 och öppna Ullna Indoor Lördag den 14 November kl 09:00. Som tidigare år säljer vi förmånliga årskort till medlemmarna i klubben.

Birdie Höst Scramble
Säsongens sista tävling gick av stapeln Lördagen den 3 Oktober i ett strålande brittsommarväder. Spelarna i det segrande laget var var Alice Götbring, Rolf Sköld, Wictor Sköld och Mikael Johansson på fina 55 netto (54 brutto). Ella Götbring tog hem storvisnten i att vinna utlottningen av en weekendresa för två. Tack Birdie Golf Tours som var tävlingens sponsor!

Mästarmötet 2015
Varmt välkomna till Mästarmötet 2015 Lördag den 10 Oktober där alla vinnare av en medlemstävling under säsongen (individuellt, Onsdagsgolf eller lag) är kvalificerade att delta. Anmälan till senast Torsdag den 7 Oktober kl 12:00 till receptionen.
Glöm inte bort att vi fortsätter med lunchservering fram till den 27 November. Därefter hoppas jag att ni bokar in ett Julbord i restaurangen!
Hälsningar

Johan Hagenfeldt
VD Ullna Golf AB