Efter gårdagens slagspel, där vi inte alls kom upp i nivå i singelspelet, var det skönt att få inleda dagens matchspel med en komfortabelt vinst mot Botkyrka. På förhand var vi storfavoriter till att ta segern med 3-2 alternativt 4-1 men nu blev det seger med hela 5-0 efter starka insatser av Hampus Björkman och Colin Jack i singelspelet. Framförallt den sistnämnde imponerade genom att betvinga Marcus Sundlöf, som vann JMI på Riksten förra helgen, med 1/0.

På eftermiddagen var det dags för en direkt avgörande drabbning mot Haninge om vilket lag som skulle gå vidare till fortsatt spel i augusti. Drabbningen var en repris på förra årets match då vi skrällde och vann. Förutsättningarna var tuffa eftersom motståndarna har fem killar som är bättre rankade än vår högst rankade. Däremot hade vi ett klart övertag på tjejsidan.

Match 1 var mixed foursome och där gav oss det nykomponerade paret Martin Westerlund/Matilde Stenquist precis den starten vi behövde med en kassaskåpssäker seger.Fem upp efter nio och sedan avgör man tidigt på baknian.

Match 2 valfri foursome. Det blev en välspelad match mellan två par som både sköt ett under par i slagspelet. Emil Mårtensson och Lisa Pettersson krigar på men Haningegrabbarna är hela tiden steget före och gör endast två bogeys på hela matchen. Seger för Haninge med 4/3.

Stephanie Henning, som ännu inte förlorat någon singel för Ullna i JSM, är tillbaka i normalt slag efter en tung gårdag och är aldrig hotad i sin singel. Seger på 13:e hålet och 2-1 till Ullna.

Hampus Björkman imponerade i förmiddagens match mot Botkyrka men här kommer Hampus inte riktigt upp i nivå samtidigt som han möter en stark motståndare. Haninge har kvitterat och känner segervittring.

Avgörandet sker mellan Colin Jack och Pontus Stjärnfeldt, rankad över 140 platser bättre än Colin. Ullnaspelaren vänder ett upp och vinner sedan två raka hål men Pontus ger inte upp. Han reducerar och efter två raka birdies på hål 14 och 15 är matchen helt lika. Mentalt jobbigt för Colin tänker nog dom flesta men från ett svårt läge slår han upp sig några meter från flaggan,gör par och vinner hålet. Näst sista hålet delas efter att Colin satt press med ett bra inspel och sedan avgörs allt på sista green där Colin tack vare ett rysarpar räddar segern och avancemanget till Ullna!

Grymt jobbat alla spelare och tack till alla föräldrar, kompisar, släktingar och vänner som stöttade oss under de två tävlingsdagarna. Som vanligt vann vi ”läktarkampen” överlägset. Nu ser vi fram emot nästa omgång i mitten av Augusti.

Johan Götbring & Anders Mårtensson
Team Ullna

Stort Grattis Team Ullna!!!