Då var deltävling 2 avklarad i seriespelet och sammanfattningsvis kan jag konstatera att både lag 1 och 2 leder stort respektive grupp. Lag 1 har dessutom redan säkrat seriesegern och kan börja preparera sig för finalspelet, trots att det återstår en omgång. Lag 2 möter tvåan i gruppen och behöver spela oavgjort mot Österåker för att vinna gruppen.

Förstalaget fick en händelserik start på sin tävlingsdag…. Redan då det stod klart att Sverige och Irland skulle spela klockan 18 samma dag, kom lagledarna överens om att tidigarelägga starten till klockan 12 på måndagen. På morgonen samma dag lämnade Sollentuna via e-post WO, på grund av att de inte hade fått ihop tillräckligt med spelare till laget med anledning av den tidiga matchstarten. Vissa regeldiskussioner i en något irriterad ton kommunicerades mellan lagledarna och det utmynnade i att Ullna till slut var tvungna att ta sig till Lidingö för att verkligen få bekräftat att inga spelare från Sollentuna skulle komma. Vi åt en gemensam lunch i vackert väder och därefter kunde vi på plats konstatera att inga spelare från Sollentuna dök upp, vilket resulterade i fyra (enkla) vinster till Ullna och ett vite till Sollentuna.

Vårt andralag tog hem en ”regelrätt” seger mot Bro-Bålsta genom att vinna alla matcher, mycket bra kämpat! Det var några matcher som var väldigt jämna och avgjordes till vår favör först på hål 18. Den som utmärkte sig särskilt var vårt ankare Göran Sundin som vann sista singeln med hela 6/5, stabilt!

Andralaget bestod av följande golfsoldater;

Foresome spelades av Lars E Eriksson och LångLasse Eriksson som vann med 2/0, trots att de låg under i matchen en stor del av rundan. På förstasingeln spelade Kai Auvinen som tog en tidig ledning som han aldrig släppte, Kai vann med 3/2. Johan Staffanson som spelade tredjesingeln hade en väldigt tuff match som stod och vägde hela vägen fram till 18:e. Staffanson vann till slut med 2/0. På sistasingeln hade vi vår starkaste spelare, Göran Sundin, som direkt tog en ledning och därefter aldrig lät motspelaren skapa någon oro för hur slutresultatet skulle bli. Sundin vann som sagt med hela 6/5.

Relevanta tabeller ser ut som följer;

Div 1 gul
Div 2 röd

1. Ullna
2p 8-0
1. Ullna 2 p
7-1
2. Lidingö
1p 2,5-5,5
2. Österåker
1,5p 5-3
3. Täby
0,5p 3,5-4,5
3. Bro.Bålsta 0,5p 2-6
4. Sollentuna 0,5p
2-6 4. Drottningholm
0p 2-6
Slutsatsen efter deltävling två är således att Ullna dominerar med en matchkvot på hela 15-1!

Nästa fight är först i augusti och jag får önska alla lagkamrater en härlig sommar med mycket golf; varför inte ställa upp i SM som går av stapeln den 8-10 juli i Linköping (sista anmälningsdag är redan den 16 juni)!

/Kn Wedsberg