Det var en otroligt spännande finaldag på Ågesta i helgen.

I semifinalen fick våra krigare möta Ågesta som förstås kan sin egen bana utan och innan. Att ha hemmabana hjälpte dock inte. Efter ordinarie spel var ställningen 2-2 i matcher och särspel skulle avgöra vilket lag som skulle få spela final. Vid fjärde särspelshålet kunde Göran Rundqvist och Göran Sundin se till att Ullna tog sig till final.

Som sagt, semifinalen var väldigt jämn och resultaten var följande;

Lars Andersson förlorade knappt med 1/0. Sundin och Rundqvist delade sina singelmatcher. Per-Uno Sandberg och LångLasse Eriksson vann foursome med 2/0. Den nya särspelskonstellationen i foursome Rundqvist och Sundin vann som sagt på fjärde särspelshålet.
Finalen spelades mot Saltsjöbadens GK och även här var det en väldigt jämn match. Det var en långputt som gjorde att Saltsjöbaden vann utan att särspel.
Rundqvist och Sundin förlorade sina matcher med 3/2 medan Per-Uno och LångLasse vann sin foursome med 5/3. Lars Andersson var ett upp inför sista hålet och Saltsjöbadens kille lyckades sätta en långputt för delning av matchen, slutresultatet blev således att Saltsjöbaden vann med 2,5 mot 1,5.

Det blev en mycket lång golfdag för alla inblandade och våra golfkrigare skötte sig fantastiskt bra, särskilt med beaktande av att motståndarna hade betydligt lägre hcp.

Slutsatsen är alltså att Ullnas H 50-lag knep en silvermedalj i distriktet, något vi skall vara mycket stolta över och det var extra roligt att både första- och andralaget vann sina respektive seriegrupper!

Nu är vi ett flertal spelare som kliver upp i H 60 nästa säsong, däribland undertecknad, vilket bland annat innebär att H 50 måste utse en ny lagkapten för säsongen 2017. Jag får tacka för min kaptenstid, det har varit kul att se att så många har önskat ställa upp för klubben.
Bästa golfhälsningar

/Kn Wedsberg