Pressrelease – Volvo Car Scandinavian Mixed
Ullna Golf & Country Club har bekräftats som värdbana för 2023 års Volvo Car Scandinavian Mixed den 8–11 juni. Det innovativa evenemanget – sanktionerat tillsammans av DP World Tour och Ladies European Tour – arrangeras för första gången i Sveriges huvudstad, Stockholm. Startfältet består av 78 kvinnor och 78 män som spelar om en prissumma och en pokal.

Tidigare i år skrev Linn Grant historia på hemmaplan när hon blev den första kvinnliga vinnaren av Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb. Linn bjöd på en rejäl uppvisning under söndagen och lyckades vinna med hela nio slag och tog därigenom sin tredje titel på Ladies European Tour, allt under sin rookiesäsong.

Ullna Golf & Country Club, som är designad av den svenske idrottshjälten Sven Tumba, grundades 1981 och är belägen alldeles intill Ullnasjön 20 minuter norr om Stockholm. Anläggningen erbjuder den perfekta balansen mellan mjuka undulerande kullar och ständigt närvarande vattenhinder – en blandning av Tumbas ursprungliga design och renoveringen som genomfördes tillsammans med Jack Nicklaus i juni 2013.

Ullna Golf & Country Club stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1983–1987. Där tävlade många av de största stjärnorna från European Tour (numera DP World Tour), inklusive de tidigare mästarna Sam Torrance (1983) och Ian Woosnam (1984).

Det är inte första gången golfvärldens största namn beträder den fantastiska arenans fairways. Annika Sörenstam vann HP Open på Ladies European Tour 2004 och Tiger Woods spelade banan som en del av lagtävlingen på SAS Invitational mellan 1998–2001. Den var också värd för 1988 års Eisenhower Trophy.

Johan Hagenfeldt, vd på Ullna Golf & Country Club, säger:
Vi är väldigt glada och stolta över att få vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Vi tror starkt på det mixade tävlingsformatet och är övertygade om att vår bana kommer erbjuda alla deltagare en rejäl utmaning. Genom historien har klubben arrangerat flera nationella och internationella proffs- och amatörtävlingar, inte minst den legendariska Scandinavian Enterprise Open och SAS Invitational där självaste Tiger Woods var med och spelade. Jag, tillsammans med våra medlemmar, medarbetare och partners ser det som en stor ära att stå som Värdbana inför tävlingen 2023. Vi ser fram emot att välkomna spelare och publik till Stockholm och Ullna Golf & Country Club nästa år.”

Katarina Adamson, marknadschef, Volvo Car Sverige, säger:
”Efter årets framgångar i Halmstad är vi glada över att se Stockholm och den spektakulära banan på Ullna Golf & Country Club stå som värd för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Stockholm är en viktig marknad för oss och vi ser fram emot att välkomna alla att uppleva världens mest jämställda golftävling och Volvo i juni nästa år.”

Keith Pelley, vd på European Tour, säger:
“Vi är glada över att kunna ta Volvo Car Scandinavian Mixed, en av våra mest spännande och innovativa turneringar, till spektakulära omgivningar som Ullna Golf & Country Club erbjuder och vi ser fram emot att välkomna vår svenska fans i Stockholm.”
“Vår sport är inkluderande på så många sätt och den här turneringen fortsätter att lyfta fram det faktumet på en global scen tillsammans med våra partners på Ladies European Tour. Vi fick bevittna historia tidigare i år när Linn Grant blev vår första kvinnliga vinnare på DP World Tour och vi hoppas att detta evenemang fortsätter att inspirera ett större deltagande bland män och kvinnor i Sverige och runt om i världen.”

Alexandra Armas, vd för Ladies European Tour, säger:
“Medlemmarna på Ladies European Tour är mycket glada över att få möjligheten att spela i nästa års Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club.”
“Linn Grants historiska seger i turneringen tidigare i år, när hon blev den första kvinnliga spelaren att vinna ett evenemang på DP World Tour, förblir en oförglömlig höjdpunkt under vår säsong. Vi är oerhört stolta över Linn och för det hon har åstadkommit. Men vi är också stolta över att vara en del av detta innovativa mixed-event, där våra kvinnliga proffs ställs mot sina manliga medtävlande under lika villkor. Vi ser väldigt mycket fram emot att få återvända till Sverige nästa år för ännu en fantastisk turnering.”

Fans kan anmäla intresse för biljetter till Volvo Car Scandinavian Mixed här.

www.scandinavianmixed.se