Aktuellt på Ullna

Här hittar du baninformation, senaste nytt från klubben, krogen och övriga delar i verksamheten samt annat av nyhetsvärde.
LEKTIONSPAKET

LEKTIONSPAKET

BIRDIE (4 x 50 minuter + spellektion 9hål)
Lektionspaketet BIRDIE, är för eleven som önskar att få en analys av sitt golfspel. Efter den inledande analysen av svingteknik och fysiska förmåga individanpassas träningspassen kopplad till elevens svingteknik, specifika spelmoment samt områden som leder till ett tryggare spel och förbättrad score.

– Träningstillfällen (4 x 50min)
– Spellektion (1,5h/9-hål)
– 4-månaders Kinexit medlemskap
– Video och coaching via CoachNow
– Möjlighet att låna DeWiz (3 tillfällen)
Kostnad: 6 795 kr (EJ medlem Ullna G&CC 7 995kr)

EAGLE (7 x 50 minuter + spellektion 9hål)
Lektionspaketet EAGLE riktar sig till elever som vill utveckla sin golf under säsongen 2023. Här gör vi ett mer omfattande upplägg som spänner sig över en längre tidperiod och över fler träningspass. Vi inleder med en mer djupgående analys av svingtekniken samt den fysiska förmågan. Vi utformar sedan en personligt anpassad utvecklingsplan för att eleven ska nå sina uppsatta mål under perioden. Det här lektionspaketet passar eleven som även tränar på egen hand mellan passen.

– Träningstillfällen (7 x 50min)
– Spellektion (1,5h/9-hål)
– 5-månaders Kinexit medlemskap
– Video och coaching via CoachNow
– Möjlighet att låna DeWiz (5 tillfällen)
– Kostnad: 9 795 kr (EJ medlem Ullna G&CC 10 995kr)

För bokning, kontakta Maria Rohlén: maria.rohlen@ullnagolf.se

VOLVO SCANDINAVIAN MIXED

VOLVO SCANDINAVIAN MIXED

Vi söker erfarna greenkeepers, 5 – 11 Juni för att ingå i vårt team i förberedelserna till Volvo Scandinavian Mixed.
Kontakta Andreas Hemmingsson; andreas.hemmingsson@ullnagolf.se för mer information kring arbete på ett DP World Tour/Ladies European Tour event.
VOLVO SCANDINAVIAN MIXED

VOLVO SCANDINAVIAN MIXED

Pressrelease – Volvo Car Scandinavian Mixed
Ullna Golf & Country Club har bekräftats som värdbana för 2023 års Volvo Car Scandinavian Mixed den 8–11 juni. Det innovativa evenemanget – sanktionerat tillsammans av DP World Tour och Ladies European Tour – arrangeras för första gången i Sveriges huvudstad, Stockholm. Startfältet består av 78 kvinnor och 78 män som spelar om en prissumma och en pokal.

Tidigare i år skrev Linn Grant historia på hemmaplan när hon blev den första kvinnliga vinnaren av Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb. Linn bjöd på en rejäl uppvisning under söndagen och lyckades vinna med hela nio slag och tog därigenom sin tredje titel på Ladies European Tour, allt under sin rookiesäsong.

Ullna Golf & Country Club, som är designad av den svenske idrottshjälten Sven Tumba, grundades 1981 och är belägen alldeles intill Ullnasjön 20 minuter norr om Stockholm. Anläggningen erbjuder den perfekta balansen mellan mjuka undulerande kullar och ständigt närvarande vattenhinder – en blandning av Tumbas ursprungliga design och renoveringen som genomfördes tillsammans med Jack Nicklaus i juni 2013.

Ullna Golf & Country Club stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1983–1987. Där tävlade många av de största stjärnorna från European Tour (numera DP World Tour), inklusive de tidigare mästarna Sam Torrance (1983) och Ian Woosnam (1984).

Det är inte första gången golfvärldens största namn beträder den fantastiska arenans fairways. Annika Sörenstam vann HP Open på Ladies European Tour 2004 och Tiger Woods spelade banan som en del av lagtävlingen på SAS Invitational mellan 1998–2001. Den var också värd för 1988 års Eisenhower Trophy.

Johan Hagenfeldt, vd på Ullna Golf & Country Club, säger:
Vi är väldigt glada och stolta över att få vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Vi tror starkt på det mixade tävlingsformatet och är övertygade om att vår bana kommer erbjuda alla deltagare en rejäl utmaning. Genom historien har klubben arrangerat flera nationella och internationella proffs- och amatörtävlingar, inte minst den legendariska Scandinavian Enterprise Open och SAS Invitational där självaste Tiger Woods var med och spelade. Jag, tillsammans med våra medlemmar, medarbetare och partners ser det som en stor ära att stå som Värdbana inför tävlingen 2023. Vi ser fram emot att välkomna spelare och publik till Stockholm och Ullna Golf & Country Club nästa år.”

Katarina Adamson, marknadschef, Volvo Car Sverige, säger:
”Efter årets framgångar i Halmstad är vi glada över att se Stockholm och den spektakulära banan på Ullna Golf & Country Club stå som värd för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Stockholm är en viktig marknad för oss och vi ser fram emot att välkomna alla att uppleva världens mest jämställda golftävling och Volvo i juni nästa år.”

Keith Pelley, vd på European Tour, säger:
”Vi är glada över att kunna ta Volvo Car Scandinavian Mixed, en av våra mest spännande och innovativa turneringar, till spektakulära omgivningar som Ullna Golf & Country Club erbjuder och vi ser fram emot att välkomna vår svenska fans i Stockholm.”
”Vår sport är inkluderande på så många sätt och den här turneringen fortsätter att lyfta fram det faktumet på en global scen tillsammans med våra partners på Ladies European Tour. Vi fick bevittna historia tidigare i år när Linn Grant blev vår första kvinnliga vinnare på DP World Tour och vi hoppas att detta evenemang fortsätter att inspirera ett större deltagande bland män och kvinnor i Sverige och runt om i världen.”

Alexandra Armas, vd för Ladies European Tour, säger:
”Medlemmarna på Ladies European Tour är mycket glada över att få möjligheten att spela i nästa års Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club.”
”Linn Grants historiska seger i turneringen tidigare i år, när hon blev den första kvinnliga spelaren att vinna ett evenemang på DP World Tour, förblir en oförglömlig höjdpunkt under vår säsong. Vi är oerhört stolta över Linn och för det hon har åstadkommit. Men vi är också stolta över att vara en del av detta innovativa mixed-event, där våra kvinnliga proffs ställs mot sina manliga medtävlande under lika villkor. Vi ser väldigt mycket fram emot att få återvända till Sverige nästa år för ännu en fantastisk turnering.”

Fans kan anmäla intresse för biljetter till Volvo Car Scandinavian Mixed här.

www.scandinavianmixed.se

EN FÖRSTKLASSIG MATUPPLEVELSE

EN FÖRSTKLASSIG MATUPPLEVELSE

Den 2, 3, 8, 9, 10, 16, 17, 18 december dukar Fredrik Granström med personal upp ett förstklassigt julbord med svensk-franska tecken som både lyfter traditionerna och skapar nya spännande smakupplevelser.
Samla släkt och vänner, eller varför inte företaget?

Bokning: Ring 08-514 412 30 eller mejla dina önskemål till restaurangen@ullnagolf.se
Större sällskap är givetvis även välkomna andra dagar.

Varmt välkomna till bords!

Ullna Indoor Golf öppnar den 12e november

Ullna Indoor Golf öppnar den 12e november

5 000 KVM STORT PARADIS FÖR ALLA GOLFARE
Välkommen till Europas största och modernaste golfhall!
25 m i takhöjd, slaglängd på hela 48 m och 63 st utslagsplatser med TopTracer-skärmar fördelat på tre våningar.

Här finns även en toppmodern golfstudio med en av Europas mest avancerade golfstudios med GEARS, 3D Swing Catalyst, TrackMan 4, och SAM’s Putting Lab. Hos oss kan du utveckla ditt spel tillsammans med våra tränare – och den senaste tekniken. Med bollradarsystemet ProTracer ser du längden på dina slag direkt på monitor vid utslags-platsen eller i din smartphone/läsplatta.

I anslutning till golfhallen har vi moderna chip- och puttgreener, välsorterad golfshop, stor cafeteria och goda konferensmöjligheter.

Vi har även ett stort utbud av kurser, från Gröna Kort- och nybörjarkurser till privatlektioner, junior- och fortsättningskurser.

Vi utvecklar ständigt golfhallen och vår golfstudio med den allra senaste tekniken.

Arbeten på banan

Arbeten på banan

Säsongen börjar gå mot sitt slut…
Våra greenkeepers börjar redan nu förbereda inför säsongen 2023. Som ni säkert vet så hade vi problem med green #1 i början av säsongen. Växtligheten och greenens kondition är inte tillfredsställande efter ett flertalet åtgärder och vi ser att den inte ”kommer igång” som önskat. Vi har därför tagit beslut att torva av befintligt greengräs och rulla ut nytt som vi köper in från södra Europa.

Vi börjar redan nu på Måndag den 19 September vilket innebär att vi får spela på en provisorisk green på hål #1 resten av säsongen 2022. Detta gör vi för att säkerställa att greenen får bästa möjliga förutsättning inför säsongen 2023.

Vi hoppas på er förståelse för ovan.

Hälsningar,
Johan & Craig

Stängning av banan
Vi stänger banan Lördag den 15 Oktober kl 13.00 (sista dagen för spel). Vi börjar då med dräneringsarbeten, reparation av bunkrar, hålpipning, dressing mm…

Ullna Indoor Golf öppnar Lördag den 12 November men redan den 11:e kommer vi att bjuda in till en medlemsdag. Inbjudan kommer inom kort.

En Magisk afton

En Magisk afton

SOMMARPARTY MED GOLF & FEST…
Jack Nicklaus & Sven Tumba Tribute
– Lagtävling och sommarfest Lördag den 20 Augusti
Efter förra årets lyckade jubileumsfest kommer vi även i år anordna ett liknande event. Lördag den 20 Augusti spelar vi en lottad lagtävling med efterföljande White Party och American style BBQ middag.

– Nyhet för i år är att världsartisten Joe Labero presenterar en magisk show kl 18.00 (före middagen). Showen pågår under drygt en timme på en uppbyggd scen med effekter som hör till… Missa inte en exklusiv och unik magisk show i absoluta världsklass!

Banan kommer att vara i bästa kondition och tillsammans med våra A-units anordnas aktiviteter och tävlingar med fina priser på i princip varje hål.

Begränsat antal deltagare på tävlingen till maximalt 100 personer. Tillsammans med respektive och familjer är vi begränsade till ca 150 personer till kvällens BBQ- middag och fest.

Tävlingsformen är lottade 4-mannalag, bästboll (de två bästa resultaten per hål). 
– 08:00 Frukost
– 09.00 Samling och genomgång
– 09:30 Shotgunstart
– 13.30 After Golf
– 17.30 Välkomstdrink
– 18.00 En magisk show med Joe Labero
– 19.00 Middag American Style BBQ (inklusive en halv flaska vin)
– Anmäl dig individuellt via Min Golf
– Klädsel kvällen: White Party (White Party: Casual men klädseln ska vara vit!)

Sponsorer (prisbord)J Lindberg
Toro
Pinguin
Callaway
Bushnell
Martini
Åre Choklad
Golflektioner med Maria
Under Armour
FootJoy
Titleist
Slazenger
M fl.

Pris för tävlande inklusive frukost & BBQ 
1 295 kr (barn upp till 13 år 645 kr)
Anmälan via MinGolf.

Pris för icke tävlande (endast middag och fest)
995 kr (barn upp till 13 år 495 kr).
Anmälan till reception@ullnagolf.se

Anmäl er redan idag! Begränsat antal platser.
Golftävlingen är endast för medlemmar men familjen är naturligtvis välkommen till middag och fest i mån av plats!

Courtesy Car

Courtesy Car

Ullna Golf & Country Club – Courtesy Car
Som en extra service kommer vi att erbjuda möjligheten till att få skjuts till eller från klubben med en Mercedes EQV. Vi kör en test med bilen under denna säsong men meningen är att vi ska kunna erbjuda en service för medlemmar och gäster som vill stanna kvar, njuta av mat och dryck i vår fantastiska restaurang. Vi kan såklart inte erbjuda skjuts hur långt som helst med hör av er så ser vi vad vi kan göra…

Villkor enligt nedan:
Bokning och bekräftelse i god tid via telefon till receptionen, 08-514 412 30.
Max 4 personer (med golfbagar)

SOMMARERBJUDANDE – Vem tar du med dig?

SOMMARERBJUDANDE – Vem tar du med dig?

Sven Tumbas och Jack Nicklaus mästerverk vid Ullnajön har utmanat, roat och väckt beundran bland proffs,
kändisar, amatörer och golfjournalister sedan 1981.
Nu har du möjlighet att njuta av en minnesvärd runda inklusive dagens lunch för sommarpriset 1 595 kronor. Vem eller vilka av dina golfvänner tar du med dig?
Priset gäller per person 1 – 31 juli.
Varmt välkommen!

Boka redan nu via Min Golf eller med receptionen, 08-514 412 30.

TOLLIS – PADELCOACH 

TOLLIS – PADELCOACH 

Vår nya padelcoach
Tollis Nicopoulos har spelat Padeltennis sen 2014 och har en bakgrund inom tennisen och golf. Han är utbildad padel coach och tränar nybörjare och medelspelare.
Han kan lära dig grunderna inom padel och även spelstrategi och positionering.